#NUEdialog 2020

#NUEdialog 2020

#NUEdialog 2020

Втори Нюрнбергски диалог за бизнеса и науката.

БЪДЕЩЕ С ВОДОРОД. ПЕРСПЕКТИВИ НА ВОДОРОДНАТА ИКОНОМИКА.

 

Събитието ще се проведе на 18 ноември 2020 г. в изложбеният център в Нюрнберг  ( https://www.nuernbergmesse.de/ ) и ще бъде хибридна версия –  събитие на място и с планирано дигитално участие. Регистрацията ще бъде отворена на по-късен етап.

Фокуса на събитието #NUEdialog 2020 ще бъде водорода. Научните изследвания отговарят на практиката, за да се обсъдят перспективите на водородната икономика и да се постигне възможно най-бързото използване на водорода. Производството и логистиката на водород в мобилността и промишлеността са особено важни и предлагат разнообразни предизвикателства и възможности за икономиката, които са основни акценти за Германия като водещ производител и доставчик на превозни средства.

ВОДОРОДНИЯТ ДИАЛОГ обединява всички важни участници на пазара от водородна икономика, политика, наука и компании по цялата верига на стойността. Събитието приветства участието и на млади таланти и студенти . За да се отговори на различните нужди на целевите групи и в същото време да се въведат правилните хора в диалога, ще се проведат няколко паралелни програмни елемента, които включват обмен на знания, работа в мрежа, разработване на решения и изложба.

Фокусът на Нюрнбергския диалог върху бизнеса и науката #NUEdialog се базира върху  успешно сътрудничество между компаниите и науката по практически и социално значими въпроси. Конгресът има за цел да покаже как сътрудничеството между компаниите и научните изследвания успяват и да предостави идеи и импулси за обмен на практически въпроси на специалисти от компании и изследователски институции.

Поставяне на цели.

Конгресът е насочен специално към специализирана аудитория от бизнеса и науката, към мислещите лидери и лицата, вземащи решения.  

По време на цялото събитие ще бъде предоставена възможност да се свържете със специализираната аудитория от бизнеса и науката и да влезете в разговор с тях.

Програма:

За да отговори на различните нужди на целевите групи и в същото време да обедини правилните хора, събитието 2020 се фокусира върху темата за водорода:

  • Диалог и работа в мрежа;
  • Изложба на практически приложения;
  • Развитие на ново сътрудничество за научни изследвания;
  • Генериране на знания и обмен;
  • Намиране на общи решения на текущи проблеми
Платформата Brown to Green

Кристина Лазарова, съосновател на платформата „Brown to Green“: Зелената сделка е възможност България да изгради нов икономически модел

“Зелената сделка е възможност в България да се направи един нов икономически модел. Тя сама по себе си не се отнася само до трансформация на въглищните централи, а и е насочена към високоенергийната индустрията като цяло.

ПОВЕЧЕ
Платформата Brown to Green

Кристина Лазарова, съосновател на Платформата „Brown to Green”: Трябва да разглеждаме Зелената сделка като позитив и възможност за рестарт на сектор „Енергетика“

Координаторът на Платформа „Brown to Green“ участва на експертната онлайн дискусия „Регионални планове …

ПОВЕЧЕ
Платформата Brown to Green

Значим успех за българската екология и енергетика – платформата „Brown to Green“ стана част от Европейския Алианс за Чист водород към Европейската Комисия

България има нужда от нова стратегия за климат и енергетика. Този план за възстановяване и устойчиво…

ПОВЕЧЕ